Den Norske Kirke
Oppdalskirkene
KALENDER

søndag 14 mars
Oppdal kirke
søndag 21 mars
Oppdal kirke
torsdag 25 mars
søndag 28 mars
OMM
torsdag 1 april
Oppdal, BOAS
Oppdal helsesenter
Oppdal kirke
fredag 2 april
Oppdal kirke
Lønset kirke
lørdag 3 april
Bakksætra kapell
søndag 4 april
Oppdal kirke
Lønset kirke
mandag 5 april
Fagerhaug kirke
søndag 11 april
OMM
søndag 18 april
Oppdal kirke
søndag 25 april
OMM
torsdag 29 april
søndag 2 mai
Oppdal kirke
Lønset kirke
søndag 9 mai
Oppdal kirke
torsdag 13 mai
St. Mikaels kapell
mandag 17 mai
Lønset kirke
Oppdal kirke
søndag 23 mai
OMM
Lønset kirke

Andre arrangementer

14. januar Sangkveld på OMM

11. februar Sangkveld på OMM

11. mars Sangkveld på OMM

15 april Sangkveld på OMM


Ungdomslederkurs på London-tur!

London calling!

St. Paul´s cathedral, Holy Trinity Church (HTB), Madame Tussauds, Tower Bridge, London Eye, Oxford Street, Buckingham Palace og «the tube» - det var tett mellom godbitene for de 4 ungdommene som deltok på London-turen.

 

Klikk på "les mer" for å lese om turen.....

I vinterferien dro sokneprest og trosopplæringsmedarbeider til London sammen med 4 ungdommer fra menigheten. Ungdommene har gjennomført den teoretiske delen av Ungdomslederkurset i vinter, og London-turen var motivasjon og høydepunkt for kurset. Utover våren gjenstår det for ungdomslederne å praktisere det de har lært i vinter.

Som seg hør og bør på en tur i kirkelig regi var det lagt inn flere kirkebesøk i programmet. To svært forskjellige gudstjenester fikk vi med oss søndag; Messe i St Paul´s cathedral og uformell gudstjeneste i HTB Onslow Square. I St. Paul´s deltok vi på en flott og tradisjonell anglikansk messe søndag formiddag, med guttekor og orgel, preken og nattverd, samlet under kuppelen i den svære katedralen. Senere på dagen befant vi oss i et mindre kirkebygg, hvor alle kirkebenkene var tatt ut og med storskjerm foran altertavlen. Onslow Square kunne by på lovsangsband, løftede hender og en fri, ungdommelig forkynnelse mens vi satt på gulvet på puter fremst i kirkerommet. Kontrastfylte gudstjenester, men med ett til felles; Begge steder drives mennesker av et ønske om å tjene Gud. Som gruppe fra Norge satt vi igjen med mange inntrykk og impulser å ta med oss hjem og videre i vårt lokale gudstjenesteliv.

Tirsdag hadde vi også et møte med gjengen i HTB, der vi fikk en uformell prat, særlig om det å nå ungdommer med evangeliet, og å få dem til å forbli aktive i kirken også etter at konfirmasjonstiden er over.

Shopping og sightseeing hører også selvsagt med under et London-besøk. Vi fikk både brukt opp litt pund og gjort oss kjent med en del av Londons største attraksjoner. Vi var heldige med et fint og vårlig vær med både blomstrende krokus og snøklokker. Alt i alt; en super tur! Om ikke London-tur blir en årlig post på programmet, har turen i alle fall gitt en motivasjon til å arbeide videre med å rekruttere ungdom inn i menighetsarbeidet.

 

Hva er Ungdomslederkurs?

Tilbudet om ungdomslederkurs startet opp høsten 2014. Fire ungdommer har deltatt på kurset i vinter. Vi tror vi kan få en vinn-vinn-situasjon ut av slike kurs; Ungdom får opplæring og fellesskap, trosopplæringen rekrutterer ledere til arbeidet blant barn. Videre tenker vi også at ungdommene får en nærmere tilknytning til menigheten ved å få tildelt oppgaver.

Vi har 2 hovedmål for Ungdomslederkurset:

1)      Å gi unge opplæring i det å være ungdomsleder og praksis gjennom de arrangementene vi har for barn og ungdom

2)      Å tilby ungdommer et miljø hvor de kan få lære mer om troen og bli styrket i egen tro

 Ungdommene har deltatt på 4 faglige og sosiale samlinger, og skal til sammen delta som ledere på 3 arrangement for barn og unge i løpet av skoleåret. Hvis de ønsker det, får ungdommene en skriftlig attest på at de har gjennomført kurset.

Vi vil forsøke å rekruttere deltakere til et nytt kurs vinteren 2015/16. Blant andre får årets konfirmanter tilbud om å bli med på kurset til vinteren.

Av:    Publisert: 03.03.2015
Kontaktinfo

Oppdal Menighetskontor
Aunevegen 22, 7340 OPPDAL
Epost: post@oppdal.kirken.no

Sentralbord: 72 40 42 90


P.g.a Korona smittefare er
KONTORET STENGT
FOR BESØKENDE

uten avtale.

Åpnings og telefontider for
Oppdal Menighetskontor:


- Tirsdager   kl. 10:00 - 14:00
- Onsdager   kl. 10:00 - 14:00
- Torsdager  kl. 10:00 - 14:00
- Fredager    kl. 10:00 - 14:00

Ta gjerne kontakt!

https://oppdal.kirken.no/img/14_09_02_Logoer/Facebboklogo.jpg


Oppdalsmenighetene på FB

 https://oppdal.kirken.no/img/14_01_10_Trosoppplaering/topp_logo_symbol.jpg

Topp på FB

Den Norske Kirke

Søk i kirken.no:

  
Linker

OPP